Archive for May, 2009

Kututaistelua yläjuoksulla

 | May 27, 2009 1:12 pm

Olemme saaneet kalastajilta kyselyitä yläjuoksun kirjolohista, niissä on havaittu nahkavaurioita ja hometta. Tiedustelimme asiaa kalakasvattamolta ja saimme vastauksen:
Jenkkikirjolohet eli steel headit ovat kutupuuhissa tähän aikaan vuodesta ja urokset ovat kovia tappelemaan keskenään, naaraat eivät nahistele. Naaraat ovat kirkkaita väriltään tällä hetkellä ja urokset tummia. Osa uroskaloista saattaa kuolla homeeseen, osa taas tervehtyy ja kalat ovat syksyllä taas kirkkaita ja kauniita. Noudatetaan siis sitäkin suuremmalla syyllä kahluukieltoa joellamme 15.6 asti. Muutoinkaan normaali veden korkeuden aikana ei Keravanjoen yläosalla saavuta kahlaamalla mitään lisäetua, liikkumisen ja kalastamisen voi tehdä myös kiviä pitkin siirtymällä.

Yleisesti ottaen pyydämme kaikkia jokialueella kalastavia muistamaan sen, että luontoon ei jätetä roskia, kalan perskeitä ei jätetä maastoon missään tapauksessa, nuotioita ei sytytetä ilman maanomistajan lupaa eikä puita tai risuja katkota.

Kalastusluvat on pidettävä mukana kalastettaessa, muutoin kalastus keskeytyy turhaan kalastajilta.

 

Tervetuloa Kellokoski-Kaukas-erityiskalastusalueelle.

 | May 15, 2009 7:59 am

Olemme perustaneet kolmen kalastuskunnan kanssa yhteisen kalastusalueen Keravanjoelle. Näiltä sivuilta löydät kaiken olennaisen tiedon yhteisellä kalastusalueella kalastamisesta. Voit kysyä lisää tarvittaessa meiltä laittamalla sähköpostia osoitteeseen ottipaikka (at) ottipaikka.net. Ilmoita halutessasi saaliskalasi ko. osoitteeseen tai lähetä saalistietosi “ota yhteyttä”-lomakkeella. Taimen on toistaiseksi rauhoitettu jokialueella.