Archive for December, 2010

Rauhallista Joulunaikaa ja Erinomaista Uutta Vuotta!

 | December 25, 2010 10:57 am

Kellokoski-Kaukas-Erityiskalastusalueen väki ja kalat haluavat toivottaa kaikille erinomaisen rauhallista Joulua ja kireitä siimoja Uudelle Vuodelle 2011.

AA

Talvi tuli ja joki alkaa olla jäässä

 | December 5, 2010 10:44 am

Joen jää ei vielä kanna mutta muistathan, että jäältä pilkkiminen on sallittua kausiluvalla 2010. Pilkkiä saa tuolla kausiluvalla koko talven. Pilkkijöiden alueeksi on varattu Omenalahden sillan ja padon välinen alue. Pilkkiä saat siis niin kauan kun jäältä pystyt sen tekemään. Muista kuitenkin jään petollisuus kovemmissa virtapaikoissa. Omenalahden sillan kohta on yksi tuollainen kapeampi kohta, jossa joen veden virtaus hieman voimistuu.

Kulunut kesä oli kalanistutusten kannalta haasteellinen. Vesi oli vähissä pienehkön virtaaman vuoksi ja veden lämpötilakin oli melko korkealla. Kalastajien haastattelujen ja valvojilta saatujen saalistietojen perusteella kalat tuntuivat viihtyvän joen syrjäisemmillä osilla. Seppälänkosken alapuolisilta osilta kuului oikeinkin hyviä saalisraportteja. Kaukasten pohjapadon yläpuolisilta koskilta aina yhteiskalastusalueemme ylärajalle asti saatiin C&R taimenia käytännöllisesti katsoen joka koskesta. Suurimmat taimenet taivuttivat vapaa ihan mukavasti… Taimenhan on rauhoitettu koko kalastusalueella eli kalastus on aina pyydä ja päästä kalastusta.

Nautinnollista Joulunodotusta!

Toivottavat yhteiskalastusalueen Kalastus- ja osakaskunnat