Archive for May, 2012

Kalastuskausi on lähtenyt hienosti liikkeelle

 | May 30, 2012 8:31 pm

Kalastuskausi alkoi mallikkaasti, sää oli mitä mainioin ja kalaakin saatiin.

Kalastuskauden avauksen jälkeen on joillekin kalastajille ollut epäselvää sallitut ja kielletyt kalastusmenetelmät. Kirjolohitahnoilla ja pallukoilla eli ns. PowerBaiteilla kalastaminen on ollut aina kiellettyä ja on edelleenkin.

Kohon kanssa jigin uittaminen on taas sallittua, mikäli kalastaja kalastaa aktiivisesti. Aktiivinen kalastus tarkoittaa kohijigisysteemin kelailua itseään kohti. Kohojigiviritystä ei siis voi jättää jokeen lojumaan ja luikkia vaikkapa terassille. Lisäksi on ollut epäselvyyttä kuinka montaa kalastusvälinettä voi käyttää yhtaikaa. Yhdellä luvan ostaneella  kalastajalla voi olla yksi kalastusväline pyytämässä. Varavälineet voi ja kannattaa pitää repussa, jos vaikka vieheeseen sattuu ottamaan kiinni useampikiloinen mörkö ja tuo peto vie siimat ja vieheen. Suurten kalojen varalle kalastuskunta suosittelee kalastajalle  kelluntapukineiden käyttöä.

aa

KALASTUSKAUDEN AVAJAISET 19.5

 | May 7, 2012 8:22 pm

Kellokosken kalastusalueen kalastuskauden avajaiset ovat lauantaina 19.5. kello 10.00-15.00.

Tarkempi ohjelma tulee näkyville myöhemmin.

Kalanistutusten vuoksi koko kalastusalueelle annetaan täydellinen kalastuskielto alkaen 14.5 kello 8.00 ja kalastuskielto päättyy 19.5 kalastuskilpailun aloituksen merkkilaukaukseen. Kalastuskieltoaikana on tehostettua kalastuksenvalvontaa.

Kellokosken kalastuskunta toivottaa kaikille kilpailuun osallistuville kireitä siimoja.