Archive for September, 2012

Saalisilmoitukset

 | September 7, 2012 12:55 pm

Kalastaja: Voit halutessasi ilmoittaa saaliisi sähköisesti erityiskalastusalueelle. Totuudenmukainen saalisilmoittelu auttaa meitä kehittämään edelleen joen kalanistutuksia ja tulevaisuutta.

Metsästäjä: Ridasjärven vesilinnustuslupa velvoittaa ilmoittamaan saadun saaliin. Voit ilmoittaa sen myös sähköisesti. Sekä kala-että lintusaaliin voit ilmoittaa tästä linkistä:

http://www.ottipaikka.net/saalis/fisu.php

Kellokoskelta 5,1 kg hauki Keski-Uusimaan kalakisaan

 | September 2, 2012 4:17 pm

Keski-Uusimaan kalakisaan ilmoitetun 5,1 kg hauen tarina. Tarina kuvineen on pyydetty tuon hauen saamamieheltä. Saamamies siis kirjoittaa:

Saalis:  Hauki , 5,1 kg  (siivottuna 3,5 kg..)

Paikka: Leppäsillan mutka Ahlgerin kohdalla

Aika 18.8. 2012 n. 19:30

Sää: lempeä ja lämmin puolipilvinen kesäilta.. oisko ollut n. 20 lämpöä… en muista mutta hiki tuli kuitenkin..

Viehe: 9 g kumikala-calico-cat väriltään pu-va

Tarina:

Välttyäkseni heinätöiltä, pakkasin Minn-Kota-moottorin ja kalavehkeet kottikärryyn ja läksin rantaan.
Olin varautunut pidempään uisteluun mm. juomapullolla, mutta reissu loppuikin lyhyeen heti sadan metrin päässä kotirannasta.
Olin koukkaamassa Leppäsillan sillan haaraan, kun luulin että koukku tarttui kaislikkoon, jonka vierestä tarkoituksella
hinasin calico-cattiani….
Nykäisin irrottaakseni uistimen, jolloin kelan jarru, joka onneksi oli löysällä, surahti joka ikisen kalamiehen toivomalla tavalla.

Saalis tuntui heti olevan jotain muuta kuin koko kesän saamani tumpit, jotka varoen olen laittanut takaisin kasvamaan…..
Ja sitten alkoi puolen tunnin pelleily kiikkerässä lasikuituveneessä.. Yksin se ei todellakaan ole herkkua, ja kun vielä
keulilla kiikkuu painolastina 35 litraa vettä saavissa..
Kolme kertaa hra hauki oli jo haavissa, mutta horjumalla yhdellä kädellä kaikkea tehdessä se molskahti aina takaisin…
Lopulta hauki oli veneessä.

Paikalle sattui pikkupoika isänsä kanssa kumiveneellä ja Yamaha-sähkömoottorilla. Pikkupoika halusi hauen omaan koukkuun
kiinnitettäväksi että saisivat sen heidän veneeseen… en antanut, mutta isän kanssa otettiin kaatoryyppy mukanani olleesta juomapullosta..

Kalapakissani oleva tappopulikka on tehty harjan varresta, joten jouduin soittamaan rantaan Ranelle, joka on muutern seppä, että äkkiä laiturille ja ota iso vasara mukaan että saan hauen mahdollisimman pienellä kärsimykselllä hengiltä.
Rane toi sellaisen lekan että yksi isku riitti… 🙂

lopuksi:
Seuraavana päivänä koko tallin väki söi kanttarellikastiketta, sekä tillikastiketta uusilla potuilla höystettynä uunissa haudutetulla hauella…
ja kaikilla tuli maha täyteen…..