Archive for June, 2013

Erityiskalastusalueen luvat myös Kylikseltä

 | June 12, 2013 9:09 am

Kellokoski-Kaukas erityiskalastusalueen lupia myy nyt myös Kylis-kahvila-kioski Ridasjärvellä.

Kioski on auki MA-PE 9-20, LA 10-17, SU 12-17 .(Vanha kyläkauppa).

Mihin kalastajaryhmään sinä kuulut?

 | June 5, 2013 10:04 am

Kalastuksen harrastajissa on eriasteisella vakavuudella hyvään harrastukseensa suhtautuvia yksilöitä. Osa meistä suhtautuu kalastamiseen suurella intohimolla ja kalastaminen on hyvin paljon muutakin kuin pelkkä saalis. Suurin osa suomalaisista kalastelee huvikseen ja nauttii ainutlaatuisesta suomalaisesta suhteellisen puhtaasta luonnosta. Osa miestä aloittelee tätä oivaa ja tervehenkistä harrastusta ja tarvitsee opastusta lajissa noudatettaviin hyviin tapoihin.

Näillä aloittelevilla kalastuksen harrastajilla ei ilmeisesti ole käsitystä siitä, että joenrantaan viimeisillä voimilla kuljetettujen eväiden lisäksi pitäisi olla voimia huolehtia karkkipaperit, pullot, pussit tölkit ja muut eväiden käärepaperit pois joenrannasta. Paikallisilta joenrannan asukkailta saadun palautteen mukaan osa kalastajista ei jaksa tai kykene kantamaan omia roskiaan pois joenrannasta. Suosittelenkin lyhentämään kalastuspäivää tunnilla, että jaksaa huolehtia omista roskistaan ja joidenkin muiden roskista. Kiellettyä ei ole ottaa mukaan muiden joenrantaan jättämiä roskia.

Kalastuskunnan saaman palautteen mukaan muutama kalasteleva mopoilija on ajellut viljelyksillä eli viljellyillä pelloilla ja haistatelleet asiasta huomauttamaan tullutta maanomistajaa. Kalastuskunta suosittelee maanomistajia ja muita, jotka havaitsevat vastaavaa käytöstä ottamaan ylös mopon rekisterinumeron, selvittämään omistajan tiedot ja soittamaan näiden ALAIKÄISTEN lasten huoltajille asiasta. Poliisille soittaminenkaan ei ole huono ajatus mutta rekisterikilven numerot ja kirjaimet kannattaa ottaa talteen ja tuntomerkkejä moposta ja kuskista. Viljelyksien omistajalla on lisäksi mahdollisuus tehdä poliisille asiasta tutkintapyyntö ja ajaa omaa asiaansa.

Tietävätköhän näiden muutamien mopoilevien lasten huoltajat millaiseen käytökseen omat lapset syyllistyvät? Ei ole kovin imartelevaa saada puhelua omalla kylällä asuvalta toiselta huoltajalta ja kuulla seikkaperäistä kertomusta tapahtumista..

Muutama lyhennetty katkelma kalastuskunnan säännöistä:

5 §
Yksityisten pihoilla on rannalta kalastaminen kielletty ilman maanomistajan lupaa. Älä tallaa viljelyksiä tai riko aitoja jokialueella liikkuessasi. Kunnioita rauhoitusalueiden sääntöjä ja jokamiehen oikeuksia.

6 §
Ympäristöön ei saa jättää roskia. Kunkin alueella kalastavan on osaltaan huolehdittava roskien poisviennistä. Kalan perkuutähteiden rannalle- tai veteen jättäminen on kielletty.

9 §
Kalastuksen valvonnasta huolehtivat kalastuksenvalvojat. Määräysten rikkomisesta seuraa mahdollisten oikeustoimien lisäksi kalastusluvan menettäminen määräajaksi.

AA

Kalastuslupia Kylis-kioskilta!

 | June 3, 2013 8:27 pm

Ridasjärven entisen kyläkaupan tiloihin on avattu kioski “Kylis”, joka myy Ridasjärven kalastuskunnan kalastuslupia, vuokraa veneitä Ridasjärvelle ja syksyllä myy sorsaluvat Ridasjärvelle. Myös Kellokoski-Ridasjärvi erityiskalastusalueen luvat tulevat kioskille myyntiin viimeistään viikolla 25, ajankohta ilmoitetaan erikseen.

Kioski on auki MA-PE 9-20, LA 10-17, SU 12-17 .

PUH.0406474748

Ridasjärven kalastuskunnan luvat:

viehelupa 10eur/kpl(oikeuttaa myös pitkäsiima, tuulastus, jousikalastus)

pyydyslupa 5eur/kpl (paikallisille, kyläläisille ja kesäasukkaille)

Veneen vuokrat: 5eur/ilta. klo 14-20. Vuorokausi 8eur, klo 14-14. Veneen avaimista 20eur pantti, pantti palautetaan kun palautat avaimen kioskille.

Kioskilta saa kalastuslupien ostaja kalastuskunnan toimittamat erilliset ohjeet ja kartan alueesta, josta ilmenee kaikki kalastuksen kannalta tarpeellinen tieto.