Archive for December, 2014

Satunnainen kalastelija osa 2

 | December 24, 2014 2:49 pm

Satunnainen kalastelija on eräs kalastusalueella aktiivisesti kalasteleva henkilä, joka julkaisee mukavia kirjoitelmia ja samalla mietelmiään kalastuksesta tällä monipuolisella kalastusalueella. Satunnainen kalastelija on näemmä siirtynyt jollain ruuhella kellumaan joelle. Ilmeisesti uusien venapaikkojen innoittamana. Satunnaisen kalastelijan tarina osa 1 on luettavissa juttuarkistosta. Tässä Satunnaisen kalastelijan tarina osa 2, olkaa hyvä.

 

Satunnainen kalastelija, osa 2

 

Pienet vuodot ei haittaa kun on äyskäri. Pientä osmoosin tynkää tulee kun lasikuidulle ei tee kolmeenkymmeneen vuoteen mitään. No, aina on lyhyt matka rantaan. Ja pelarit, tietysti.

Patoaltaan maisemissa ja kesäisessä kelissä ei ole moittimista. Yhtään kalaa ei ole satunnaisen kalastajan aluksen kyytiin vielä noussut. Ei ne ennenvanhaankaan mistään syvyyksistä mitään tienneet, jostain Fishfindereista puhumattakaan. Ja huomaahan sen sitten kun se on pohjassa.

Vetohomma osoittautuu tälläkin kertaa yhtä tuottoisaksi kuin aina ennenkin. Oliskohan kirjolohet montuissa ja kivien takana niinkuin koskillakin. Onkohan täällä edes kirrejä? Koitetaan ton koivun juurelta. Ainakin joku siellä liikkuu.

Heti kiinni. Aika pirteä, iso ahven. Ahvenia. Parvi. Mikä siinä perässä tulee? Mukavan kokoinen ahven puree uistinta ja ISO kaveri availee suutaan heti kintereillä. Pakko jäädä kattomaan mitä tapahtuu. Meinaako se syödä kaverinsa? Äh, irti. JA KIINNI, se iso. Sitten lähdetään veneen alle ja räikkä laulaa. No, eihän nää nyt mitkään vetodöörihärvelit ole, mutta silti karmeat voimat kokoisekseen. Harvemmin tarvii ahvenelle haavia. Hieno kala.

Irroittelu kestää sen aikaa, että parvi hälvenee johonkin. Tuttu rauha laskeutuu veneeseen. Kohta taas molskahtaa vähän matkan päässä ja pikkukala pakenee pinnalla hypellen kun isot ja pahat jahtaavat. Eihän näin ikinä kalaa saa, mutta heitto kumminkin siihen suuntaan. Ja heti kiinni! Ei nyt ihan yhtä iso kuin äsken, mutta ns. keskipannuahven kuitenkin.

Aurinko alkaa jo roikkua juuri ja juuri metsikön päällä. Lähistöllä näkyy ja kuuluu pari melkein pelottavan isoa molskahdusta, mutta patoallas on puhunut ja tarjonnut sen, minkä se tänään näki hyväksi. Ei näin pieneen veneeseen kai enempää kalaa tarvitakaan. Eikä oo tullu yhtään mietittyä työasioita. Pelkästään näitä tärkeitä. Ja illalla nukuttaa hyvin.

Hyvää Joulua!

 | 2:30 pm

Kalastusalue toivottaa

Hyvää Joulua

ja kalaisaa

Uutta Vuotta 2015

kaikille yhteistyökumppaneille ja kalastajille.